30
mrt

Een kind krijgen verandert stiekem dingen (2)


Een kind krijgen verandert stiekem dingen die je in je hormonenverzadigde zaligheid niet opmerkt en pas later in de mot krijgt. Als die blinde verliefdheid op het mummelend wezentje wat begint op te trekken, besef je dat niets nog hetzelfde is. Je dacht dat jullie hetzelfde verliefde koppel zouden blijven maar nu met een baby. Niets is minder waar.

Om te beginnen zijn jullie nu een mama en een papa, en in tegenstelling tot geliefden hebben die vaak recht tegenover elkaar staande standpunten. Mama zou de kleine nog wat de borst geven, bijvoorbeeld, maar papa zou hem nog wat laten wenen. Daar wordt mama zo kribbig van dat ze geen zin meer heeft in sex als de baby zichzelf ein-de-lijk in slaap gehuild heeft. Niet dat het er op andere avonden heel anders aan toe gaat. Als jullie sexleven een dier was, zou het op de lijst van bedreigde diersoorten staan, vlak onder de Madagaskar-scheenplaatschildpad: op het punt uit te sterven. Zijn habitat is verwoest door borstvoedings-BH’s en uitgeleurde onderbroeken. Slapeloze nachten en korzelige discussies over wiens schuld het is dat de baby niet slaapt, hebben het laatste poeltje romantiek drooggelegd.

Als jullie dan eindelijk dat weekendje uit zonder kinderen plannen, slaat jullie verbeelding op hol. Jullie zullen uitslapen, en daarna vrijen als wilde beesten. Jullie zullen een uur aan de ontbijttafel zitten – ongestoord!-, en hand in hand door de straten lopen. Jullie zullen interessante gesprekken voeren (en die afmaken), bij kaarslicht in intieme restaurants. Jullie zullen naar de film gaan.

Maar als het dan echt zo ver is, zijn jullie om 8u ‘s morgens al klaarwakker, wat veel te vroeg is om te sexen, dus gaan jullie eerst maar ontbijten. In de eetzaal van het hotel zitten jullie melancholisch te kijken naar andermans kinderen. Waarna jullie de fout maken naar huis te bellen om te laten weten dat jullie goed zijn aangekomen. Dan zijn er twee mogelijkheden: de kinderen missen jullie of de kinderen missen jullie niet. In beide gevallen leggen jullie de telefoon neer met een onaangenaam gevoel onder de ribben. Het interessante gesprek in het intieme restaurant gaat over de kinderen en als jullie daarna terug zijn op jullie kamer, is het glaasje wijn dat jullie gedronken hebben zo hard tekeer gegaan in jullie van alcohol verstoken lichaam, dat de sex meer een verplicht nummer is dan die beestige sex waar jullie van gedroomd hadden. Waarna jullie, hand in hand, in een weldoende slaap wegzinken.

De commentaren zijn gesloten.